Ons logo

Met het ontstaan van ons nieuwe IKC is ook het nieuwe logo gekomen. Het oog staat symbool voor de school en haar visie. Het oog is op de toekomst gericht en de blik is naar buiten. Dit zijn uitgangspunten om eigenheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid tot ontwikkeling te kunnen laten komen.

Het oog is van nature naar het licht gekeerd en door het oog gaat de wereld open. Montessori IKC De Es wil ogen openen, stimuleren en laten sprankelen.

Daarnaast zijn ook onze drie pijlers erin verwerkt. Deze pijlers gelden voor zowel de kinderen, het team als de ouders:

• Groen staat voor ‘eigenheid’: groei, bloei, balans, vernieuwing, creatief, samenwerken, vertrouwen, evenwicht en veiligheid.
  • Roze staat voor ‘zelfstandigheid’: innovatief, ondernemend en enthousiast op een liefdevolle manier.
  • Oranje staat voor ‘verantwoordelijkheid’: motivatie, activatie, openheid, optimisme en toegankelijkheid.